Intervjuu Andrus Elbinguga!

''Mulle tundub, et me kohtusime taaskord. Okey, intervjuu lets göu'' - ütleb Andrus sissejuhatuseks

Kus tuli nimi Beebilõust?

Täitsa p*tsis, noh. Ma ei vasta lihtsalt sellele. Lihtsalt ei vasta, edasi.

Kas kuulad vahel ka iseenda lugusid?

Kuulan siis, kui sõbrad kuulavad. Kuulan analüüsides või siis kui olen täis. Kainena ma ei suuda oma loomingut kuulata, ei suuda seda taluda. Teen kõike kainena, kogu lugu.

Millest sai alguse huvi selle vastu mida teed?

Mind ei tunnustatud piisavalt, tahtsin neile koguaeg öelda midagi, et ma ei ole selline, ma ei ole paha. Räpp tundus õige asi, kuidas ennast väljendada ja edasi arendada, ongi kõik.

Kuidas ja miks tuli mõte liituda Piradosega? Kaua oled Piradosega seotud?

Terve elu olnud seotud, kätest-jalgadest. Nad teavad seda isegi, aga mis Piradosega liitumine, ma pole kellegagi liitunud. Nägin ägedat sõpruskonda ja üks asi viis teiseni. Inimesed, kes teevad südamega oma asja saavad ilmselt aru.

Kas armastad seda, mida teed?

Muidugi! Ilmselgelt, ma teengi seda sellepärast, et ma armastan seda. Aga vahel kogu see värk piinab mind, et ma pean tegema, ma pean neid sõnu kirjutama, see piinab mind.

Kas elulooraamat oleks mõeldav?

No, ütleme, et ma ei ole veel nii palju teinud, et elulooraamatut kirjutama hakata.

Mitu korda aastas Saaremaal käid?

Kümme. Aastalõikes mõtlevad?  p*rse küll. Mõtetes käin igapäev, ülejäänud ajal lähen sinna siis, kui lähen. Seal olles mõtestan enda jaoks seda, mis on olnud ja ma ei saa seda muuta. Kõik, mis on olnud, on olnud. Kõik, mis juhtunud, on juhtunud. 

Milliste lauljatega tahaksid kohtuda?

Ozzy Osbourniga tahaksin kohtuda. Aga mis siis veel? Milliste lauljatega tahaksin kohtuda? Hetkel ma ei taha mitte ühegi lauljaga kohtuda, seega, ei taha kellegagi kohtuda.

Kas oskad mängida mõnda muusikainstrumenti?

Jaa, flööti. Kas tõesti? Mine p*rse, ei oska. Tahaksid osata? Oled proovinud? Proovinud olen igasugu asju. Kõige suuremat ja retsimat muusikainstrumenti tahaksin osata paremini kasutada- oma häält.

Kas Blõusta maskiga mõni muusikavideo tulemas?

Kes selle küsimuse nüüd küsis? Noh, Blõusta mask.. ma arvan küll, et on, võib-olla.

Kelle loomingut Sa austad?

Ron Jeremy.. tead kes see on? Ei tea?  P*rsse, ma austan seda, mis ma tunnen, et on reaalne. Siin ma ei saa muud lisada.

Oled avalikkuse ees loonud bad boy kuvandi. On see taotuslik?

Olen Viimsist pärit ja mõtlesin kõik välja, selle mis ma teind’ olen. Ei no mis bad boy.. Paha inimene? Võlts v? Tahaks südamega elada ja kui see teeb minust bad boy, siis ma ei saa midagi teha. Näiteks, tegin kõigest seda, mis ma tahtsin, mis siis, et mõne teema juures tuli kanda maski. 

Halvim fännikogemus.

Ükskord üks inimene, üks tüdruk tuli mu juurde, viskas mu plaadi maha, trampis selle peal ja küsis, et kuidas ma julgen selle eest veel raha küsida. Hiljem tahtis veel nuga anda mulle.

Parim fännikogemus.

Neid on olnud mitmeid, kuid ma ei tõstaks ühtegi esile. Kõik positiivsed kogemused on head. 

Miks sa ainult eesti keeles muusikat teed? Kas Sa ei leia, et inglise keeles muusika tegemine aitaks jõuda ka välismaa turgudele?

Sellele on mõeldud ja on proovitud ka. Mulle tundus see s*tt ja ma rohkem ei teinud. Ma näen, et siin on nii palju veel teha, nii kaua kui eesti räpp ei ole number üks muusika, siis senikaua ma inglise keeles seda asja teha ei taha. Tõesti, kui siin enam räpp muusikaga mitte midagi teha ei ole, siis tuleb hakata inglise keeles tegema. Aga mu eesmärk on seljatada kõik need jobid, kes on riigi poolt ette pressitud.

Kui oluline on Sinu jaoks see, mis jälje Sa endast maha jätad?

See ei ole nii tähtis. Jätan jälje niikuinii. Iga inimene jätab jälje. Iga samm jätab jälje, ükskõik, mis inimene ta on. Tahaks õnnelik olla siin elus. Kui keskendun sellele, et tahan mingit jälge jätta, siis ei saa. Tahan teha seda, mis teen ja öelda, et tegin kõigest seda, mis ma tahtsin. Ja kui ma sellega jälje jätan, siis on hästi. Aga kui ei jäta, siis ei jäta.

Kas Beebilõust või Andrus Elbing?

Nimed on sildid, mis sulle sündides külge pannakse. Inimesena ma alles otsin. 

 

 

Autor: Lee

Pildid: Mikko Leo